Våra Utbildningar

Handledarutbildning

Datum: Lördag 30 september kl. 14:00 – 17:30

Glöm ej att boka introduktionsutbildning!

Bokning

För bokning eller eventuella frågor kan ni kontakta trafikskolan på Tel: 073-333 20 98, eller maila oss på info@linnetrafikskola.se

Kom ihåg att ta med legitimation/pass/körkort för alla deltagare till handledarutbildningen!

Handledarutbildning

Är det dags för dig också att ta körkort? Välkommen till oss på Linné Trafikskola i Kalmar.

Från och med den 1 januari 2006 krävs det att den som ansöker om att bli godkänd som handledare för privat övningskörning med personbil har genomgått en handledarutbildning, även kallad introduktionsutbildning för privat övningskörning, behörighet B.

För att kunna bli handledare måste du:

  • Fyllt 24 år
  • Ha ett giltigt körkort utfärdat i Sverige eller en annan EES-stat, för det fordon som ni ska övningsköra med, och ha haft det under sammanlagt minst fem av de senaste tio åren. Om du har ett körkort från en annan EES-stat måste du, tillsammans med ansökan, skicka med en kopia på det utländska körkortet.

Eleven: 

måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå introduktionsutbildningen.

Allmän kursinformation

Linné trafikskola är godkänd av transportstyrelsen som utbildare till “introduktionsutbildning för privat övningskörning, behörighet B”. Vi följer transportstyrelsens föreskrifter (VVFS 2005:76) och Transportstyrelsen är vår tillsynsmyndighet.

Kursplanens mål:

Efter introduktionen skall blivande handledare och elev ha fått information om och känna till:

  • Körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning
    • Planering och strukturering av övningskörningen
    • Viktiga faktorer för trafiksäkerhet och miljö

Bokning

Boka din kurs i god tid innan för att vara säker på att få ett datum som passar! Kom i god tid innan kursen börjar kl. 17:00 – 20:30. För bokning ring Tel: 073-333 20 98 eller boka och betala din plats.

Efter avslutad kurs

Efter kursen rapporterar vi in att du genomfört utbildningen hos oss. Men glöm inte att du själv måste ansöka om handledarskap för privat övningskörning. Du måste göra en ansökan för varje elev, om du ska övningsköra med flera elever. Du kan som mest ha 15 godkännanden samtidigt.

Har du frågor eller funderingar kring Introduktionsutbildningen, kontakta oss gärna!

Välkommen till oss på Linné Trafikskola i Kalmar.

Intensivutbildning

Intensivutbildning – snabbt, enkelt och bekvämt i Kalmar

Har även du svårt att få tiden att räcka till? Vill/Behöver du ett ha ett körkort snabbt? Ja, då är vår intensivutbildning/intensivkurs helt klart något för dig! Med vår intensivutbildning har du möjlighet att få körkort inom endast ett par veckor. Det kan knappast bli snabbare, enklare eller mer bekvämt.

Linné Trafikskolans intensivutbildning/intensivkurs i Kalmar passar såväl nybörjare som de som har lite mer förkunskaper och praktisk erfarenhet. Hos oss är det alltid eleven som prioriteras och därför utgår vi alltid från dina förutsättningar och behov för att på bästa sätt hjälpa just dig. Teori och praktik varvas på ett naturligt och pedagogiskt sätt igenom hela utbildningen och du får tillgång till både lärarledd undervisning, av våra professionella och erfarna trafiklärare, som tid att studera på egen hand, antingen i våra moderna och välutrustade lokaler eller hemma.

Innan du startar vår intensivkurs ska du se till att ha ett godkänt körkortstillstånd. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen.

Hos oss på Linné Trafikskolan i Kalmar har alla möjlighet att ta sitt körkort!

Har du frågor eller funderingar om vår Intensivutbildning, kontakta oss gärna eller besök oss i våra nya, fräscha och moderna lokaler som ligger i tvärsemot stadsbiblioteket. Välkommen till oss du också!

Riskutbildningen del 1 och del 2.

Riskutbildning (Riskettan)!

Datum: Lördag 30 september kl. 10:00 – 13:30

För dig som ska ta körkort för bil är det obligatoriskt att ha genomgått en riskutbildning. Du måste ha klarat båda delarna (riskettan och risktvåan) med godkänt resultat innan du gör ditt kunskapsprov och förarprov. Giltighetstiden får inte heller ha gått ut.
Detta gäller även för dig som har haft ett körkort tidigare och ska göra ett nytt förarprov. Riskutbildningarna är till för att göra dig till en trygg och säker förare.

Riskutbildningen del 1, Handlar om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt.
För dig som skall gå riskutbildning 1 för bil hålls denna kurs på Tullslätten 25. Du betalar direkt på plats eller i förskott.
Se vår körskolas kursdatum och boka riskutbildning för Risk 1 bil.

Riskutbildningen del 2, handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.
Att tänka på inför Riskutbildningen:
Körkortstillstånd är ett måste för att få gå kursen.
Det bästa är om man har övningskört i trafiken innan man går kursen för bästa förståelse
Eleven kan underkännas och ej få intyget om engagemang under kursen saknas.
Medtag giltig legitimation vid kurstillfället
Kursen innehåller till viss del fakta men är övervägande till för att väcka tankar och förståelse för hur du undviker risker i trafiken.

Efter riskutbildningen
Efter utbildningen rapporterar vi på körskolan in att du gjort riskutbildningen och uppnått de mål som är föreskrivna i kursplanen. Om du inte uppnått dessa mål måste du göra om riskutbildningen och även betala en ny avgift.
När riskettan och risktvåan är registrerade och giltiga får du genomföra kunskapsprov och körprov hos Trafikverket.
Om du inte har gjort ett godkänt förarprov innan riskutbildningens giltighetstid gått ut, måste du göra om utbildningen.
Giltighetstid
Giltighetstiden för riskutbildningarna som genomförts är giltiga i 5 år, men giltighetstiden upphör att gälla då körkort utfärdas.